Varm smörgåstårta


VARM SMÖRGÅSTÅRTA (Ca 10 bitar)
9 kantskurna landgångsskivor
Fyllning 1 och ovanpå:
1 tsk olja
1 finhackad gul lök
500 g (nöt) färs
1 burk Pineapple Salsa (Santa Maria 230g)
4 msk chilisås
ca 1 dl vatten
Fyllning 2:
2 dl mjukost
5 msk bostongurka
2-3 msk klippt persilja
Dekorering:
1 Papaya i skivor
1 Kiwi skivad
1 pkt knaperstekt bacon
2 dl riven ost
(Papaya och kiwi kan bytas ut mot 2-3 skivade tomater)
Fräs lök och färs i oljan. Rör i salsa, chilisås och späd med vatten. Låt puttra ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.
Lägg ut 3 av brödskivorna på pappersklädd plåt. Bred på hälften av färsröran.
Täck med 3 brödskivor som läggs åt andra hållet (håller ihop bättre sen).
Bred på fyllning nr 2.
Lägg på de sista 3 brödskivorna åt samma håll som första lagret, och bred på resten av färsröran. (Hit kan man förbereda, lägg på resten precis före gratinering)
Skär papayan i tunna skivor, skala och skiva kiwin. (Eller skiva tomaterna.)
Lägg på frukten/toamterna i ett dekorativt mönster.
Strö på baconet och den rivna osten.
Gratinera i 200 grader i 20 min tills osten smält och fått lite färg.
Serveras med en fräsch blandad sallad.
