mammamiaskitchen.blogg.se

Välkomna till mitt liv, min mat & lite annat !

Italiensk smörgåstårta

Publicerad 2014-11-23 20:25:58 i Allmänt,

Ojojoj vilken helg !!
 
Startade helgen redan i torsdags med ett trevligt ljusparty hos en god vän.
Massor av trevliga tjejer, ljus, skratt och babbel förgyllde kvällen.
 
 
Sedan hem och träffa kusin Ida med pojkvän Mattias som kört ner hit ifrån Gävle under eftermiddagen. 
Bara för att vi tidigt på fredagsmorgonen (05.00) skulle åka till "paradiset" - Ullared :-)
Tokshoppade hela fredagen, var hemma ca 18 igen på kvällen.....
 
 
Och på lördagen så var vi på en liten lagom julmarknad i Hästholmen på Trädgård och Sånt. Provsmakade lax, sik, ostkaka, hemgjord färskost och hembryggd äpplemust bl.a. Jättemysigt !!
 
 
Och idag så åkte de hemåt Gävle igen, och jag har packat upp alla gula påsar nu.
Strax dags för soffhörnet med en tidning, sen får det snart bli Godnatt för min del.Drar igång nästa vecka redan 04.45 imorgon....

Italiensk smörgåstårta   (8-10 port)

Fyllning 1
3 st tomater
0,5 st röd lök
125 gram Mozzarella
1 dl Pesto, grön

Fyllning 2
100 gram salami eller parmaskinka
40 gram soltorkade tomater, marinerade
200 gram Philadelphiaost
1 dl lätt crème fraîche

Fyllning 3, Överst
125 gram Cantadouost med vitlök
100 gram philadelphiaost
1 dl lätt crème fraîche

Garnering
3 dl crème fraiche, (ej lätt)
Salami eller parmaskinka
15 st cocktailkapris
15 st svarta oliver
körsbärstomater
1 kruka basilika
Ruccola
1 st citron, i skivor

9 st landgångsbröd


Skär tomaterna i små tärningar.
Finhacka rödlöken och skär Mozzarellan i små tärningar. Blanda med peston.

Strimla salami/parmaskinka och soltorkade tomater.
Blanda med Philadelphia och lätt creme fraiche.

Skär bort kanterna på brödet. Lägg 3 brödskivor bredvid varandra. Bred över första fyllningen och täck med 3 skivor. Bred på nästa fyllning och täck med de sista skivorna.

Blanda Cantadou, philadelphiaost och lätt creme fraiche. Bred det över de tre översta skivorna.
( Hit går att förbereda dagen innan.)

Bred på creme fraiche runt kanterna.
Garnera med parmaskinka/salami, oliver, kapris, färsk basilika, körsbärstomater, ruccola och citronskivor.

 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

MammaMia

Klicka på "överskriften" till bloggen så får du upp alla recept i en spalt på högersidan... :-) Och vill du följa min blogg, gå längst ner på högersidan och tryck på "Följ mig på bloglovin´ "....

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela