Grahamsrutor
Jaha, och där kom den... Snön och min vinterhatardepression ;-) Trodde inte det var sant när jag drog upp persiennen imorse, så jag drog ner den igen.... Sen skulle jag skjutsa mamma till Ica en sväng. Fanns det nån snöskrapa i bilen då ? Nä, det blev att offra en cd-skiva..... Usch och fy för snön !!

Har ett kvällspass framför mig idag, sen helgledig hela tre dagar ! Nice :-)
Det blir nog lite bakning i helgen, här kommer ett bra recept på jättegott bröd, som oxå är enkelt att baka !

Grahamsrutor
50 g jäst
5 dl ljummet vatten, 37 °
25 g rumsvarmt smör
1 ½ tsk salt
2 msk honung el ljus sirap
1 burk Kesella Mager (250 g)
2 dl grahamsmjöl
12-13 dl vetemjöl
Smula jästen i en bunke och häll på vattnet. Rör tills jästen löst sig.
Tillsätt alla övriga ingredienser, och arbeta degen ordentligt. Den ska vara smidig och lite klibbig. Jäs under bakduk i ca 40 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader. Häll ut degen i bakpappersklädd långpanna. Strö över lite grahamsjöl och platta ut den så den täcker hela plåten. Skär i rutor med en vass kniv, och låt sen jäsa under duk ca 20 minuter till.
Grädda i mitten av ugnen ca 15-20 minuter. Ta ut brödet och lägg över på ett galler, och låt sen svalna under bakduk. Bryt bitar, ät och njut !
