Enchiladas
Leeeedig lördag !!
Vaknade vid åtta idag, skönt med sovmorgon !! Och helt ledig i helgen, inte så ofta det händer, så det känns lite lyxigt.
Inledde helgen igår kväll med lite tjejkväll här hemma. Vi var fem glada tjejer som pratade, skrattade, käkade lite gott, drack lite gott och så lite fnitter som tillbehör ;-) Sååå mysigt !!
Och ikväll ska vi ut och käka med goda vänner. Vi spelar på Lotto tillsammans och har nu lyckats vinna ihop till ett restaurangbesök. Det blir på Meet i Mjölby, ska bli trevligt !

Igår kväll bjöd jag på min "paradrätt" Enchiladas. Blev själv bjuden på denna av Mats syster för ca 20 år sen när vi var barnvakt åt deras (då) lilla Cornelia. Och sen har vi ätit detta återkommande under alla dessa år. Har hittills inte lyckats bjuda någon på detta som inte gillat det :-)
Enchiladas ( 8-10 port)
12 stora Tortillabröd
Fyllning:
500 g keso, ½ burk Green Chili (Santa Maria), 2 klyftor pressad vitlök, 4 dl riven ost, salt & peppar
Gratängsås:
3,5 dl vatten, 2 msk olja, 2 msk chilisås, ½ burk Green Chili (andra halvan av burken), 1 klyfta pressad vitlök, 2-3 msk Oregano, 3 dl gräddfil
Blanda allt till fyllningen.
Fördela på tortillabröden, rulla ihop och lägg med skarven nedåt i en smord långpanna. Rullarna ska ligga "ganska trångt".
Koka upp allt till såsen, utom gräddfilen, i en kastrull.
Låt småputtra i ca 10 minuter. Dra från värmen och rör ner gräddfilen.
Häll såsen över rullarna. Strö över lite riven ost.
Gratinera i ca 15 minuter i 250 ° i mitten av ugnen. Lägg ev över lite folie om det börjar se "bränt" ut.
Stäng av värmen och låt stå kvar ca 5 minuter på eftervärmen.
Serveras med sallad.
