Kycklingburgare
Det blåååååser ute !!
Gick Orrnäs-rundan imorse som vanligt, men jädrar vad det blåste ! Sista biten fick jag gå dubbelvikt för att ens ta mig fram. Kändes som om jag sprungit maraton när jag väl kom hem....

Kvälls-jobb på schemat idag, synd annars hade jag nog suttit bänkad framför Nobelfesten på TV. Tycker det är kul att se när de bär in maten, och alla vackra klänningar. Däremot kan man ju skippa allt snack....

Lagade hemgjorda kycklingburgare häromdan. Kan verkligen rekommenderas att göra egna ! De är superenkla att göra, och så himla goda :-)
Kycklingburgare ( 4 port)
400 g kycklingfilé
1 ägg
1 krm curry
1 vitlöksklyfta
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
Rapsolja att steka i
4 hamburgerbröd, gärna "Frisco-bröd"
Strimla kycklingfiléerna. Mixa ( går bra med stavmixer ) tillsammans med curry, ägg, pressad vitlök, salt och peppar.
Värm en stekpanna och tillsätt olja.
Forma 4 kycklingburgare, ganska tunna, direkt i pannan och stek dem 3-4 minuter per sida. Vänd inte för tidigt, då kan kycklingburgarna falla sönder.
Serveras i hamburgerbröd med sallad, skivad tomat och någon god dressing.
