Fläskfilé med balsamsås
Lördag och snart dags att åka till jobbet....
Mitt i jobbarhelgen nu, men ska liva upp det hela med ett kalas imorgon.
Lillasyster fyller år så hon har lovat smörgåstårta, ska bli gott :-)
Lyssnar just nu på Podcaster, hittade Magnus Ugglas och han är ju så otroligt rolig !
Så nu bär jag med mig mobilen överallt och går omkring och ler åt Ugglas kommentarer.

Idag är äntligen Joels moppe klar :-) han har väntat och väntat, så nu blir det nog att åka hela em.
Han hade ju sån otur så motorn skar dan innan 15-årsdagen. Vi fick ju "panik-köpa" en scooter så länge, men den är ju en "mamma-moppe" enligt sonen för den är röd och så står det rallye på ;-) så jag kanske skulle ta mig en tur någon dag. Har bara kört moppe en gång, på högstadiet, och då vippade jag omkull.... Men kanske skulle göra ett andra försök nu.
För er som får ha lördagsmys ikväll, så kommer här ett gott recept:
Fläskfilé med balsamsås (4-6 port)
700 g fläskfilé
1 pkt bacon
1-2 vitlöksklyftor
5 dl grädde matlagningsgrädde
4 msk vatten
2 msk balsamvinäger
2 tsk kalvfond
Klipp baconet i småbitar och fräs i en gryta tillsammans med den pressade vitlöken.
Häll i grädden, vattnet, kalvfonden och balsamvinägern. Låt stå på svag värme.
Skiva köttet, salta och peppra och bryn i margarin i en stekpanna.
Lägg över i grytan och låt koka upp.
Servera med pressad potatis eller ris, samt broccoli eller haricots verts.
