Spaghetti Carbonara med Cole slaw


SPAGHETTI CARBONARA ( 3-4 port )
150 g frysta gröna ärter
280 g tagliatelle
1 gul lök
280 g bacontärningar
1 msk smör eller margarin
4 dl Kelda pastasås (mild ost)
60 g riven parmesanost
Tina ärterna.
Koka pastan enligt anvisningen
på förpackningen.
Skala och hacka löken.
Fräs lök och bacon i matfettet i en panna.
Lägg ärterna i pannan och häll på pastasåsen.
Låt allt bli varmt och blanda med den nykokta pastan samt strö över osten.
Servera gärna en sallad till.

COLE SLAW
500 gram vitkål eller spetskål (rödkål går också utmärkt)
1-2 morötter (valfritt)
1 tumme färsk ingefära eller något krm torkad (valfritt)
1 dl majonnäs
2 dl turkisk yoghurt
2 msk socker, gärna mörkt som farinsocker
1 tsk salt och några varv med pepparkvarnen
Strimla eller riv kål och morötter fint.
Skala ingefäran och hacka den fint (eller riv den fint på rivjärn).
Blanda alla ingredienser i en bunke.
Coleslaw blir godast efter ett tag i kylen.